Defensar els nostres drets des d’una perspectiva nacional i de classe i amb la garantia que seran protegits amb tots els mitjans necessaris és el compromís del nostre sindicat, SAC (Sindicat de l’Administració de Catalunya), on s’integren les treballadores i els treballadors de les administracions de Catalunya.
Aboquem tots els nostres esforços en un model de lluita de qui treballa a les administracions dintre de les aspiracions conjuntes de tothom, per així poder assolir una promoció real del benestar a què la classe treballadora té dret i plantar cara als atacs del neoliberalisme econòmic i de la globalització, que fins ara només mostra els seus aspectes més negatius: desregulació, pèrdua de garanties, precarietat, subcontractació, segmentació de les formes de prestació del treball, sinistralitat laboral…
Creiem fermament que la promoció dels interessos dels treballadors i de les treballadores passa per la millora de totes les condicions que ens afecten com a ciutadans: ensenyament, sanitat, prestacions socials, cultura, infrastructures, integració, igualtat de gènere…
És per això que lluitem perquè el sindicat esdevingui una eina de construcció nacional i social. Així doncs, la lluita sindical ha de consistir no solament en accions en l’àmbit laboral, sinó també en tots els àmbits que ens afecten com usuaris i com a ciutadans.
Entenem que cal una força sindical i de classe forta dins del món del treball català, i en el nostre cas, en l’àmbit de les administracions de Catalunya. Cal un sindicalisme que no obeeixi consignes centralistes i a l’hora d’emprendre accions, un marc sociolaboral propi que no menystingui la problemàtica del conjunt de la classe treballadora.
El sindicalisme segueix sent necessari i hem de saber trobar la resposta adequada i contundent a les creixents desigualtats en les condicions de treball, la precarització, la marginació, l’alta sinistralitat, l’atur, la indefensió o la sobreexplotació.
Una de les reivindicacions irrenunciables del nostre sindicat és un marc català de relacions laborals i de prestacions socials que permeti dotar-nos de legislació pròpia i de polítiques de decisió i no només de gestió. Entenem que Catalunya ha de disposar de sobirania plena en matèria de relacions laborals, d’un Estatut dels treballadors català, d’un Estatut català de la Funció Pública, d’un sistema propi de prevenció de riscos laborals… Cal que el fet diferencial català es concreti també en el món laboral.