divendres, 21 de setembre del 2012

Manifest Plataforma Sindical Unitària


CCOO, UGT, IAC, CSIF, USOC, MC, SATSE, USAE, SAC, CSC, STAJ, ASPEC, GESTHA, ANPE

Més de 2 anys després de la primera gran retallada salarial als empleats públics, i lluny de redreçar-se la situació econòmica, el que està passant és que aquesta està empitjorant greument i posa en perill el nostre futur.

La realitat és que els treballadors públics acumulem, amb les mesures presses pels diferents governs, unapèrdua de drets socials i de poder adquisitiu que es situa més enllà del 20%.

Mentre s’injecten uns 100.000 M€ en el sistema financer es segueixen exigint sacrificis als treballadors itreballadores del país.

Aquesta política de retallades està suposant una pèrdua de milers de llocs de treball i posa en perill molts milers més.

Davant d’aquesta situació, les organitzacions sindicals signants d’aquest manifest, representants de la totalitat dels col·lectius del Sector Públic, volem manifestar el següent:

     1. Els empleats públics som l’instrument que garanteix els drets essencials de la societat del nostre país, com és el dret a la sanitat, l’educació, l’atenció social, la justícia, les emergències, etc.

     2. Els empleats públics, treballadors amb un nivell de qualificació necessari per desenvolupar les nostres tasques, accedim als nostres llocs de treball a través de processos selectius oberts a tota la ciutadania on es valora la nostra capacitat i mèrit.

    3. Els empleats públics hem vingut prestant a la societat un catàleg de serveis essencials a l’abast de tota la ciutadania, tingui o no tingui recursos per sufragar-los i visqui on visqui, i volem continuar fent-ho.
               
                   En conclusió, sense empleats públics no hi ha serveis públics i
                             sense serveis públics no hi ha Estat de Benestar.

A més, estem convençuts de que hi ha solucions i vies alternatives per reduir el dèficit públic que excloguin la política de retallades en el Sector Públic.

Així, demanem la reducció d’altres despeses menys justificades i l’increment dels ingressos a traves d’una reestructuració del nostre sistema fiscal fent-ho més progressiu i que realment pagui més qui més tingui.

Els sindicats signants, considerem que el conjunt de les retallades, les de Catalunya i les de l’estat espanyol, les actuals i les anteriors, són un atac directe a la qualitat dels serveis com a pilar fonamental de l’Estat del Benestar, incideixen directament en l’empitjorament de les condicions dels seus treballadors i treballadores, deterioren la qualitat del servei i les prestacions que ha de rebre la ciutadania. La intenció és clara: una campanya de desprestigi dels treballadors i treballadores publics amb la finalitat de desballestar els serveis públics, deteriorar el seu funcionament i justificar així la seva privatització.

Per això, els sindicats signants, ens constituïm avui com a Plataforma Sindical Unitària amb els objectius de defensar els drets dels empleats públics i garantir la prestació adequada dels serveis públics; per la qual cosa hem de caminar conjuntament amb la ciutadania en la defensa dels mateixos.

Barcelona 17 de setembre de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.