divendres, 7 de setembre del 2012

Diada Nacional 11 de setembre de 2012


DIADA NACIONAL 11 DE SETEMBRE DE 2012

La Diada d’enguany ve marcada per la crisi sistèmica del capitalisme que afecta amb especial virulència a la classe obrera i mitjana, als petits propietaris i als joves. Avui el discurs polític a Catalunya oscil.la entre les proclames que reclamen més autogovern o la integració a la UE com a Estat independent i les proclames dels sectors espanyolistes que afirmen que només renunciant a quotes d’autogovern es podrà sortejar bona part dels efectes de la crisi.

Avui hi ha més d’un 20% de treballadors i treballadores aturats a Catalunya, el 50% del jovent resta a l’atur, es reconeix l’existència d’un 20% de pobres i es comencen a donar casos de malnutrició i desnutrició infantil, a Catalunya avui, ja s’ha començat a patir fam. El sistema sanitari està a punt del col.lapse i les retallades en educació amenacen seriosament el futur d’un jovent que si vol cursar estudis superiors haurà de desembutxacar milers d’euros. Milers de famílies tenen varis o tots els seus membres a l’atur; els treballadors i treballadores del sector públic estem patint retallades salarials i socials; el repagament sanitari i l’euro per recepta afecten i empobreixen encara més l’economia dels pensionistes. Podríem omplir folis amb el patiment de tots els treballadors i treballadores catalans, que no és gaire diferent a la resta de pobles d’España, Portugal o Grècia.

Aquesta diada, milers de catalans i catalanes, la majoria treballadors, sortirem al carrer per reclamar l’estat propi dins la Unió Europea.

El SAC també anirem perquè creiem que la nació catalana ha de tenir tot el dret a decidir lliurament quina relació vol tenir amb la resta de pobles d’España i del món, inclosa la independència.

Us esperem a les 18 h. a Passeig de Gràcia/Diputació.


LLUITEM PELS NOSTRES DRETS!

VISCA CATALUNYA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.