dilluns, 6 de febrer del 2012

el full del SAC: mpleats públics: qui dia passa sorpresa s'emporta


Empleats públics: qui dia passa sorpresa s'emporta

Targeta vermella a la Secretaria General de Funció Pública per utilitzar l’eina de recursos humans ATRI unilateralment per intimidar els treballadors públics. No estem d’acord que es portin a la pràctica mesures sense negociació prèvia amb la part social, com les noves instruccions relatives a la flexibilitat horària, dies d’assumptes personals i justificació d’absències per motius de salut, que suposen un significatiu empitjorament de les condicions de treball. Amb les instruccions derogades, el personal de la Generalitat podia absentar-se fins a 2 dies al mes sense necessitat de recuperació horària i sense descomptes retributius; això representava un total de 24 dies d’absències possibles a l’any. Actualment, la instrucció 2/2013 estableix un màxim de 30 hores laborables, és a dir l’equivalent a 4 dies a l’any. 

Aquestes mesures, sigui com sigui, es posen en coneixement dels empleats per mitjà del portal ATRI, en el seu vessant d’eina de comunicació. Ara bé: si l’ATRI és el canal de comunicació envers els empleats públics, altres informacions de gestió interna, com les novetats que afecten les retribucions per l’augment de l’impost de la renda sobre les persones físiques (IRPF) o bé la pujada de la retenció de la Seguretat Social, per què no es pengen a l’ATRI? Per què no se’ns informa sobre aquestes novetats i ens ho trobem com un fet consumat per a sorpresa nostra?

Sens dubte, estem davant d’un instrument que utilitza el Govern contra els treballadors i les treballadores per mitjà de la Secretaria de Funció Pública amb la publicació d’informacions parcials que respon únicament als seus interessos intimidatoris. Són fets consumats sense el consens de la part social i que únicament responen al totalitarisme que tots coneixem. Tenim moltes preguntes sense resposta per part de l’Administració mitjançant l’ATRI, com per exemple al voltant de la sentència guanyada referent a la meritació dels dies descomptats en la paga de l’any passat i que encara ens deuen. Quan cobrarem? Parla, ATRI, digue’ns alguna cosa!!



LLUITEM PELS NOSTRES DRETS RECUPERANT LES CONDICIONS LABORALS I EL PODER ADQUISITIU QUE ENS DEUEN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.